Ρολά γεμιστά με κρέμα βανίλιας

rola gemista me krema vanilias

ΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Γρηγόρη ζύμη για γλυκά και μπουρέκια.
Δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να φουσκώσει

Υλικά

Για την κρέμα:
  • 250 ml γάλα
  • 4 – 5 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κορν φλάουρ με γεύση βανίλιας
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγό
Για τη ζύμη:
  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 22 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη ή και λίγη περισσότερη, ανάλογα τα γούστα
  • 500 γρ αλεύρι για τσουρέκια (εδώ είναι το 550)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 ml λάδι

  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για να κρυώνει.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους.
  3. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε μέσα και το μίγμα από το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσουν λίγο, στο μέτριο όχι σε δυνατή φωτιά για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
  5. Αφήνουμε να πήξει η κρέμα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  7. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  8. Στη λεκάνη του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά μετά
  9. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι, τον κρόκο και το λάδι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί για 4 - 5 λεπτά.
  10. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να φουσκώσει.
  11. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλα σαν γλώσσες.
  12. Βάζουμε στην κάτω άκρη 2 κ.σ. από την κρέμα, κόβουμε επάνω 3 - 4 φορές, τυλίγουμε σε ρόλο και το αλείφουμε με αυγό.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στο τρίτο συρτάρι της σχάρας ή στη μέση, για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Εμένα σε 15 λεπτά ήταν έτοιμα.
  14. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.

rola gemista me krema vaniliasrola gemista me krema vaniliasrola gemista me krema vaniliasrola gemista me krema vaniliasrola gemista me krema vanilias

Credits:

Liane Gaknis-Schmitz
Οι Συνταγές Της Παρέας