Χαλβάς με αλεύρι ή της κουταλιάς

xalvas me aleyri i tis koutalias

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ Ή ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΙΑΣ

Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι!

Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι (ένα δάχτυλο λιγότερο)
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 2 και 1/3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο φιστίκι Αιγίνης για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, τα 2 ποτήρια ζάχαρη (την υπόλοιπη θα την χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και την κανέλα να πάρει μια βράση.
  2. Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα. 
  3. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε μην μας καεί!
  4. Ύστερα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Στη συνέχεια την ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. 
  6. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει μια μάζα.
  7. Ύστερα το στρώνουμε σε μία φόρμα.

xalvas me aleyri i tis koutaliasxalvas me aleyri i tis koutalias

Credits:

Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ