ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι κιλότο κομμένο μερίδες
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
- 10 μανιτάρια άσπρα στρογγυλά
- 3 - 4 ντομάτες τριμμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- κόκκινο κρασί
- κανέλα ξυλάκι
- 10 κόκκους μπαχάρι
- 1 λίτρο ζωμό μοσχαριού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Περνάμε το μοσχαράκι από το αλεύρι και στη συνέχεια το τσιγαριζουμε στο ελαιόλαδο.
- Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα το κρέας μας.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι και το πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε με ζωμό μοσχαριού και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου.
- Στη μία ώρα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια τα οποία πριν τα έχουμε τσιγαρισει ελαφρώς.
- Αλατιζουμε προς το τέλος.
- Αφήνουμε να βράσει ακόμα μισή ώρα και να δέσει η σάλτσα.
Credits:
Vasia ZaglaraΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ