Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μανιτάρια

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μανιτάρια

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κιλότο κομμένο μερίδες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 10 μανιτάρια άσπρα στρογγυλά
  • 3 - 4 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • κόκκινο κρασί
  • κανέλα ξυλάκι
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 1 λίτρο ζωμό μοσχαριού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Περνάμε το μοσχαράκι από το αλεύρι και στη συνέχεια το τσιγαριζουμε στο ελαιόλαδο.
  2. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε σε πιάτο.
  3. Στο ίδιο λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα το κρέας μας.
  5. Σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι και το πιπέρι.
  7. Συμπληρώνουμε με ζωμό μοσχαριού και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου. 
  8. Στη μία ώρα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια τα οποία πριν τα έχουμε τσιγαρισει ελαφρώς.
  9. Αλατιζουμε προς το τέλος.
  10. Αφήνουμε να βράσει ακόμα μισή ώρα και να δέσει η σάλτσα.


Credits:

Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ