Λιγκουίνι Αματριτσιάνα

Ζυμαρικά Amatriciana

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ


Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πορτοκαλί, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια τσίπουρο.
  • σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα ζυμαρικά
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • τριμμένο λαδοτύρι (ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε)
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λαδάκι σοτάρω το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το μπέικον (όλα ψιλοκομμένα).
  2. Στη συνέχεια σβήνω με το τσίπουρο.
  3. Ρίχνω σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ), αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, τον αποξηραμένο βασιλικό και πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα μου ζυμαρικά.
  4. Περιμένω να δέσει η σάλτσα μου.
  5. Σε άλλη κατσαρόλα έχω βράσει σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μου (λιγκουίνι) για 9 λεπτά.
  6. Τα ρίχνω στη σάλτσα μου, ανακατεύω και σερβίρω με μπόλικο τριμμένο λαδοτύρι (ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε) και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget