ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πορτοκαλί, ψιλοκομμένες
- 200 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια τσίπουρο.
- σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μπούκοβο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα ζυμαρικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- τριμμένο λαδοτύρι (ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε)
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λαδάκι σοτάρω το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το μπέικον (όλα ψιλοκομμένα).
- Στη συνέχεια σβήνω με το τσίπουρο.
- Ρίχνω σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ), αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, τον αποξηραμένο βασιλικό και πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα μου ζυμαρικά.
- Περιμένω να δέσει η σάλτσα μου.
- Σε άλλη κατσαρόλα έχω βράσει σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μου (λιγκουίνι) για 9 λεπτά.
- Τα ρίχνω στη σάλτσα μου, ανακατεύω και σερβίρω με μπόλικο τριμμένο λαδοτύρι (ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε) και φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Credits:
Ανδριάνα ΜεϊντανάΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ