
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ, ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!
Υλικά
- 250 γρ φασόλια μαυρομάτικα
- 2 ντομάτες σφιχτές, κομμένες σε μεγάλους κύβους χωρίς τα σπόρια και τα υγρά τους ή 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- Μια χούφτα γεμάτη ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σως
- 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρόλάκι βάζω νερό κι αλάτι να πάρει βράση.
- Προσθέτω τα φασόλια και αφήνω να βράσουν 20 - 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ξεπλένω με κρύο νερό και στραγγίζω καλά.
- Τα γυρίζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτω όλα τα λαχανικά μου.
- Τέλος όταν σερβίρω προσθέτω και τη σως.