Αρνί κότσι στη γάστρα με διάφορα λαχανικά

Κότσι στη γάστρα με λαχανικά

ΑΡΝΙ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Ένα πιάτο πραγματικά υπέροχο!!
Γίνεται λουκούμι στη γάστρα και η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη!!


Υλικά:

  • 4 κομμάτια κότσι αρνί
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 parsnips (είναι ρίζα, παστινάκι)
  • 2 πατάτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 κούπας καλό κόκκινο κρασί
  • 3 κούπες ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε. Δυο - δύο καλύτερα.
  4. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας.
  8. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
  9. Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.

Κότσι στη γάστρα με λαχανικά

ΠΗΓΗ: Elena Psillia, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget