
ΑΡΝΙ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα πιάτο πραγματικά υπέροχο!!
Γίνεται λουκούμι στη γάστρα και η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη!!
Υλικά:
- 4 κομμάτια κότσι αρνί
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 4 καρότα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 parsnips (είναι ρίζα, παστινάκι)
- 2 πατάτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3/4 κούπας καλό κόκκινο κρασί
- 3 κούπες ζωμό κότας
- Αλάτι
- πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε. Δυο - δύο καλύτερα.
- Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
- Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
