Μπουγάτσα χωρίς αυγά με χειροποίητο φύλλο

Μπουγάτσα με κρέμα

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Μπουγάτσα χωρίς αυγά με βουτυράτο, τραγανό, χειροποίητο φύλλο και σιμιγδαλένια αρωματική γέμιση!


Για την Κρέμα Σιμιγδαλιού

(Μπορούμε να την κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα και όταν κρυώσει να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.)


Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 3 βανίλιες
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 κουταλιές κορν φλαουρ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Στο τέλος αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.


Για το φύλλο


Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • αλάτι
  • νερό όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη.
  • Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
  2. Τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστούν.
  3. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε πολύ λεπτό φύλλο με τη βοήθεια νισεστέ.


Για την Μπουγάτσα

  1. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί Νο40 τα 4 φύλλα πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με λάδι, λίγη ζάχαρη και κανέλα.
  2. Βάζουμε στη μέση την κρύα κρέμα, αφού την κόψουμε με το χέρι μας και από πάνω στρώνουμε τα άλλα 4 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  3. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.


Σημείωση:

Η συνταγή θέλει πολύ λεπτό φύλλο.
Αν δεν μπορούμε να το ανοίξουμε ας χρησιμοποιήσουμε φύλλο Βηρυτού!

Μπουγάτσα με κρέμα Μπουγάτσα με κρέμα

ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget