
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ, ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ
Δοκιμάστε το!!
Είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!
Υλικά
(Για πυρέξ 23cm και βάθος 10cm ή στρογγυλό 27cm και βάθος 8cm
- 3/4 του πακέτου σαβαγιάρ
- λίγο γάλα για να μουσκέψουμε τα σαβαγιάρ
- 1 άνθος αραβοσίτου στιγμής (62γρ.) με γεύση καραμέλα που χτυπάμε με 1 και 3/4 φλ. του τσαγιού (350ml) γάλα
- Ή... 1 κρέμα γάλακτος ή φυτικη 35%, χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη.
- λίγα αμύγδαλα σπασμένα
- νιφάδες σοκολάτας
- κεράσι γλυκό και φρέσκα κεράσια (αν έχουμε)
- σιρόπι κεράσι
Κρέμα
- 6 ποτήρια γάλα
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό και 1 κρόκο
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- στο τέλος 2 κ.σ. βούτυρο Spry (φυτικό βούτυρο)
Εκτέλεση
Για την Κρέμα
- Χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αυγού με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ενώ ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει ανακατεύοντας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε.
Για το γλυκό
- Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ και κάνουμε μια στρώση στο πυρέξ.
- Τους βάζουμε λίγο σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσι γλυκό ή φρέσκα κεράσια.
- Περιχύνουμε την μισή κρέμα.
- Μετά πάλι σαβαγιάρ, σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσια.
- Και περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την άλλη κρέμα.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας και γλυκό κεράσι ή φρέσκα κεράσια.
Δημιουργός συνταγής: Despo Ermogenous
