Γλυκό ψυγείου με δύο κρέμες, σαβαγιάρ και γλυκό κεράσι

Γλυκό με κρέμα, σαβαγιάρ και κεράσια

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ, ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ


Δοκιμάστε το!! 
Είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!


Υλικά

(Για πυρέξ 23cm και βάθος 10cm ή στρογγυλό 27cm και βάθος 8cm
  • 3/4 του πακέτου σαβαγιάρ
  • λίγο γάλα για να μουσκέψουμε τα σαβαγιάρ
  • 1 άνθος αραβοσίτου στιγμής (62γρ.) με γεύση καραμέλα που χτυπάμε με 1 και 3/4 φλ. του τσαγιού (350ml) γάλα
  • Ή... 1 κρέμα γάλακτος ή φυτικη 35%, χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη.
  • λίγα αμύγδαλα σπασμένα
  • νιφάδες σοκολάτας
  • κεράσι γλυκό και φρέσκα κεράσια (αν έχουμε)
  • σιρόπι κεράσι

Κρέμα
  • 6 ποτήρια γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • στο τέλος 2 κ.σ. βούτυρο Spry (φυτικό βούτυρο)


Εκτέλεση

Για την Κρέμα (κείμενο ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
  1. Χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αυγού με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ενώ ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα.
  5. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει ανακατεύοντας.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε.

Για το γλυκό
  1. Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ και κάνουμε μια στρώση στο πυρέξ.
  2. Τους βάζουμε λίγο σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσι γλυκό ή φρέσκα κεράσια.
  3. Περιχύνουμε την μισή κρέμα.
  4. Μετά πάλι σαβαγιάρ, σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσια. 
  5. Και περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την άλλη κρέμα.
  8. Τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας και γλυκό κεράσι ή φρέσκα κεράσια.

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget