Κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Κέικ με γλάσο

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

Για το Κέικ
  • 200 ml λάδι ελαφρύ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 200 γρ γάλα φρέσκο
  • 480 γρ αλεύρι Φαρίνα

Για το Γλάσο
  • 2ΟΟ γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρι με 20 ml ηλιέλαιο

Για τη Διακόσμηση
  • νιφάδες λευκής σοκολάτας


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
  6. Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ περιχύνουμε με το γλάσο και διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας.

Κέικ με γλάσοΚέικ με γλάσο

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget