
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
Για το Κέικ- 200 ml λάδι ελαφρύ
- 300 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- ξύσμα 2 λεμονιών
- 200 γρ γάλα φρέσκο
- 480 γρ αλεύρι Φαρίνα
Για το Γλάσο
- 2ΟΟ γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρι με 20 ml ηλιέλαιο
Για τη Διακόσμηση
- νιφάδες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ περιχύνουμε με το γλάσο και διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας.

