
COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
Είναι τα τέλεια αμερικάνικα Chocolate Chip Cookies!
Αφράτα, τραγανά απέξω και μαλακά - μαστιχωτά στο εσωτερικό τους!
Και γίνονται τόσο εύκολα!
Η συνταγή είναι από Αγγλίδα δημοσιογράφο γαστρονομίας που το έψαξε πάρα πολύ το θέμα πριν καταλήξει σ΄αυτήν.Την παρουσίασε πολύ αναλυτικά ο Δημ.Παπαζυμούρης στο Caruso.gr κι εγώ απλώς την ακολούθησα πιστά.
Υλικά (για 15 Cookies)
- 120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα ελάχιστα στα μικροκύματα προσέχοντας να μη λιώσει)
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα μεγάλο)
- 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ,, κοσκινισμένο
- 75 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ ζάχαρη καστανή (πολύ λεπτή - η καλύτερη είναι σαν άμμος)
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια (υγρή ή βανιλέτα ή 2 βανίλιες κάψουλες)
- 170 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας (τα 140 γρ μέσα στη ζύμη - τα υπόλοιπα για στόλισμα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά το βούτυρο και τις ζάχαρες σε κουζινομηχανή ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι.
- Ρίχνουμε τη σόδα στο αλεύρι και το προσθέτουμε σε 2 - 3 δόσεις.
- Χτυπάμε ελάχιστα απλώς να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος ανακατεύουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε μεμβράνη, τυλίγουμε να καλυφθεί και βάζουμε στο ψυγείο.
- (Μπορείτε να την αφήσετε και 48 ώρες, γίνεται καλύτερη λένε. Εγώ δεν είχα την υπομονή να περιμένω και μετά από 1 ½ ώρα έκανα τη δοκιμή).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο (Έχει αρχίσει να παγώνει και είναι αρκετά σφιχτή αλλά μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια).
- Ζυγίζουμε 46 γρ ζύμης για το κάθε μπαλάκι, σαν μεγάλα καρύδια το καθένα.
- Πάνω σε κάθε μπαλάκι σφηνώνουμε 6 - 7 δάκρυα σοκολάτας.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά ακριβώς. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ!
- Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
- Όσο κρυώνουν σφίγγουν!
