Cookies Σοκολάτας αυθεντικά Αμερικάνικα

Chocolate Chip Cookies

COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ


Είναι τα τέλεια αμερικάνικα Chocolate Chip Cookies! 
Αφράτα, τραγανά απέξω και μαλακά - μαστιχωτά στο εσωτερικό τους!
Και γίνονται τόσο εύκολα!
Η συνταγή είναι από Αγγλίδα δημοσιογράφο γαστρονομίας που το έψαξε πάρα πολύ το θέμα πριν καταλήξει σ΄αυτήν.
Την παρουσίασε πολύ αναλυτικά ο Δημ.Παπαζυμούρης στο Caruso.gr κι εγώ απλώς την ακολούθησα πιστά. 


Υλικά (για 15 Cookies)

  • 120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα ελάχιστα στα μικροκύματα προσέχοντας να μη λιώσει)
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα μεγάλο)
  • 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ,, κοσκινισμένο
  • 75 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ ζάχαρη καστανή (πολύ λεπτή - η καλύτερη είναι σαν άμμος)
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια (υγρή ή βανιλέτα ή 2 βανίλιες κάψουλες)
  • 170 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας (τα 140 γρ μέσα στη ζύμη - τα υπόλοιπα για στόλισμα)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά το βούτυρο και τις ζάχαρες σε κουζινομηχανή ή με μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε τη σόδα στο αλεύρι και το προσθέτουμε σε 2 - 3 δόσεις.
  5. Χτυπάμε ελάχιστα απλώς να ενωθούν τα υλικά.
  6. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
  7. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε μεμβράνη, τυλίγουμε να καλυφθεί και βάζουμε στο ψυγείο.
  8. (Μπορείτε να την αφήσετε και 48 ώρες, γίνεται καλύτερη λένε. Εγώ δεν είχα την υπομονή να περιμένω και μετά από 1 ½ ώρα έκανα τη δοκιμή).
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  10. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο (Έχει αρχίσει να παγώνει και είναι αρκετά σφιχτή αλλά μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια).
  11. Ζυγίζουμε 46 γρ ζύμης για το κάθε μπαλάκι, σαν μεγάλα καρύδια το καθένα.
  12. Πάνω σε κάθε μπαλάκι σφηνώνουμε 6 - 7 δάκρυα σοκολάτας.
  13. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακριβώς. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ!
  14. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
  15. Όσο κρυώνουν σφίγγουν!

Chocolate Chip Cookies

ΠΗΓΗ: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget