ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ

Χοιρινός γύρος στο τσακ μπαμ!
Υλικά
- κρέας χοιρινό, λαιμός και πανσέτα κομμένο σε λεπτά κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στα λεπτά κομμάτια του κρέατος αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε να κάψει καλά το σχαροτήγανο, λαδώνουμε λίγο το κρέας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Συνοδεύουμε με τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές.
- Αν θέλουμε περνάμε από το σχαροτήγανο και καμιά πίτα αλειμμένη ελαφρώς με λάδι.
ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις ΠΑΝΣΕΤΕΣ από το βράδυ σε ΚΡΑΣΙ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ στο ψυγείο.
- Τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο.
- Δε θέλουν πολύ ψήσιμο, 3 λεπτά από τη μία μεριά και 2 από την άλλη.
ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ σε κομμάτια, το ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ και αφού κάψει καλά το σχαροτήγανο το ρίχνουμε και στο τέλος προσθέτουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και σερβίρουμε με μπόλικο ΛΕΜΟΝΙ.
- Συνόδεψα με σαλάτα, πατάτες και τζατζικάκι απαραίτητο!
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη
