Γύρος χοιρινός, ζουμερές πανσέτες και ψαρονέφρι στο σχαροτήγανο!

ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ

Σπιτικός χοιρινός γύρος

Χοιρινός γύρος στο τσακ μπαμ!

Υλικά

  • κρέας χοιρινό, λαιμός και πανσέτα κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στα λεπτά κομμάτια του κρέατος αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε να κάψει καλά το σχαροτήγανο, λαδώνουμε λίγο το κρέας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  3. Συνοδεύουμε με τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές.
  4. Αν θέλουμε περνάμε από το σχαροτήγανο και καμιά πίτα αλειμμένη ελαφρώς με λάδι.


ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ

Πανσέτες ψημένες στο σχαροτήγανο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζω τις ΠΑΝΣΕΤΕΣ από το βράδυ σε ΚΡΑΣΙ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ στο ψυγείο.
  • Τις ψήνω σε καυτό σχαροτήγανο. 
  • Δε θέλει πολύ ψήσιμο, 3 λεπτά από τη μία μεριά και 2 από την άλλη.


ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ

Ψαρονέφρι στο σχαροτήγανο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβω το ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ σε κομμάτια, το ΛΑΔΩΝΩ και αφού κάψει καλά το σχαροτήγανο το ρίχνω και στο τέλος προσθέτω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και σερβίρω με μπόλικο ΛΕΜΟΝΙ.
  • Συνόδεψα με σαλάτα, πατάτες και τζατζικάκι απαραίτητο!


ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget