ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
![Γύρος χοιρινός στο σχαροτήγανο Σπιτικός χοιρινός γύρος](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsduh2gQI3ZdY1JiCUfSh2xcVNG1SMfw_7ROw20qshvClexrIC2vROod9wmSAe2WQ6NtQ8Q9xYJx4H1na7AjddJKQq4I5BmGRSyoy4z3NfYYGBxpPuaRpQ1ftQge9xgokfpvsqXa84SWytv-ykNSP998lntZ1ErZQzdJYe1DQZ5yJSfYKNvmd_7AqfEg/s16000/gyros-xoirinos-sxarotigano.jpg)
Χοιρινός γύρος στο τσακ μπαμ!
Υλικά
- κρέας χοιρινό, λαιμός και πανσέτα κομμένο σε λεπτά κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στα λεπτά κομμάτια του κρέατος αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε να κάψει καλά το σχαροτήγανο, λαδώνουμε λίγο το κρέας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Συνοδεύουμε με τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές.
- Αν θέλουμε περνάμε από το σχαροτήγανο και καμιά πίτα αλειμμένη ελαφρώς με λάδι.
ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω τις ΠΑΝΣΕΤΕΣ από το βράδυ σε ΚΡΑΣΙ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ στο ψυγείο.
- Τις ψήνω σε καυτό σχαροτήγανο.
- Δε θέλει πολύ ψήσιμο, 3 λεπτά από τη μία μεριά και 2 από την άλλη.
ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω το ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ σε κομμάτια, το ΛΑΔΩΝΩ και αφού κάψει καλά το σχαροτήγανο το ρίχνω και στο τέλος προσθέτω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και σερβίρω με μπόλικο ΛΕΜΟΝΙ.
- Συνόδεψα με σαλάτα, πατάτες και τζατζικάκι απαραίτητο!
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqqTCqHexAukaVA9-0efgJ399RDEJm0GvEfBLourrRUPjaNAoE16L7lbMz02ubKW_N3Oh2vpf5qoDCVWZtyCutNy-2dObuC-tGKNlIwTatBbaweS9DjoJlMoc3wPqlFpoPtEZcgzGJBsheF4Bl_n70AtPRmFNmW-whfS6Ht9ch7ScgoWHdZod4BbZbrffv/w34-h34/google_news_icon.png)