![Πιροσκί Πιροσκί ή Πισία](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz2SOqe8hF3AZAnWEFh7-ACuYlOdtS9x_kaZqblRsbtJ3mvMwPGpMgT4nSr7XX6TrPPMvLZGm9rwUnwXqCgeP-jPWxULATdbC4bVxX8Wx-bqmPOG0ijuRshsOyjIved7ePYznWZ7Yop1T-UNxWuhX71IRs9N7Tzf41zLsqTYdLLjl4EC4TLgpcZqAryg/w480-h640/piroski.jpeg)
ΠΙΡΟΣΚΙ
Αφράτα και πεντανόστιμα!
Να τα δοκιμάσετε... τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν!
Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου)
- 500 ml νερό χλιαρό (εγώ βάζω από το ζουμάκι που βράζω τις πατάτες)
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
- 700 γρ. περίπου αλεύρι, να γίνει μαλακό ζυμαράκι
Εκτέλεση
- Σε λεκανίτσα βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τις 2 κ.σ αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στον πάγκο.
- Φτιάχνουμε μία μεγάλη μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σέ όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια.
- Ανοίγουμε ένα - ένα τα μπαλάκια ζύμης με τα δάχτυλα, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε καλά,
- Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ίσα - ίσα να πάρουν χρυσαφί χρώμα,
- Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν.
Γέμιση
- Εγώ γέμισα με πατάτα και φέτα.
- Βράζουμε πατάτες σε αλατισμένο νερό και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.
- Τις πατάμε να λιώσουν και προσθέτουμε τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, δυόσμο αποξηραμένο, αλάτι και φρέσκο πιπεράκι.