Πιροσκί

Πιροσκί ή Πισία

ΠΙΡΟΣΚΙ


Αφράτα και πεντανόστιμα!
Να τα δοκιμάσετε... τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν!


Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου)

  • 500 ml νερό χλιαρό (εγώ βάζω από το ζουμάκι που βράζω τις πατάτες)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι, να γίνει μαλακό ζυμαράκι


Εκτέλεση

  1. Σε λεκανίτσα βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στον πάγκο.
  5. Φτιάχνουμε μία μεγάλη μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ.
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σέ όγκο.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια.
  8. Ανοίγουμε ένα - ένα τα μπαλάκια ζύμης με τα δάχτυλα, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε καλά,
  9. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ίσα - ίσα να πάρουν χρυσαφί χρώμα,
  10. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν.

Γέμιση
  1. Εγώ γέμισα με πατάτα και φέτα.
  2. Βράζουμε πατάτες σε αλατισμένο νερό και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.
  3. Τις πατάμε να λιώσουν και προσθέτουμε τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, δυόσμο αποξηραμένο, αλάτι και φρέσκο πιπεράκι.

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget