Σπιτικά Εκλέρ (Eclair)

Εκλέρ (Eclair)

ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΚΛΕΡ (ECLAIR)


Η γεύση τούς δεν υπάρχει!!!


Υλικά

Για την Κρέμα
  • 2 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 500 ml φρεσκο γάλα
  • 15 γραμμάρια αρωματική ζάχαρη με άρωμα βανίλιας (αυτή που είναι σε μικρά φακελάκια)
  • 50 γραμμάρια βούτυρο

Για τη Ζύμη Πατ α Σου (Choux)
  • 180 ml νερό
  • μια μικρή πρέζα αλάτι
  • 90 γραμμάρια βούτυρο
  • μια μικρή πρέζα ζάχαρη
  • λίγη υγρή βανίλια
  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αυγά

Για τη διακόσμηση
  • ζάχαρη άχνη
  • ή σοκολάτα κουβερτούρα λευκή και μαύρη
  • ή καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ


Εκτέλεση

Για την Κρέμα
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  3. Προσθέτουμε το γάλα και τοποθετούμε επάνω στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, 
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την αρωματική ζάχαρη με άρωμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
  6. Τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

Για τη Ζύμη Πατ α Σου (Choux)
  1. Όσο η κρέμα κρυώνει, ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα Σου.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και λίγη υγρή βανίλια.
  3. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε έως ότου λιώσει το βούτυρο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε μπολ. 
  6. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στη ζύμη σιγά - σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αφομοιωθούν τα αυγά στη ζύμη.
  7. Τοποθετούμε τη ζύμη σε κορνέ και την απλώνουμε σε μακρόστενο σχήμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα από το φούρνο 

Για τα Εκλέρ
  1. Γεμίζουμε τα σου με την Κρέμα.
  2. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, η λιώνουμε σε μπεν μαρί Σοκολάτα κουβερτούρα λευκή και μαύρη ή καβουρδίζετε λίγα αμύγδαλα φιλέ και βάζουμε από πάνω.


Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget