
ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΚΛΕΡ (ECLAIR)
Η γεύση τούς δεν υπάρχει!!!
Υλικά
Για την Κρέμα
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 500 ml φρεσκο γάλα
- 15 γραμμάρια αρωματική ζάχαρη με άρωμα βανίλιας (αυτή που είναι σε μικρά φακελάκια)
- 50 γραμμάρια βούτυρο
Για τη Ζύμη Πατ α Σου (Choux)
- 180 ml νερό
- μια μικρή πρέζα αλάτι
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- μια μικρή πρέζα ζάχαρη
- λίγη υγρή βανίλια
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
Για τη διακόσμηση
- ζάχαρη άχνη
- ή σοκολάτα κουβερτούρα λευκή και μαύρη
- ή καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Για την Κρέμα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και τοποθετούμε επάνω στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα,
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την αρωματική ζάχαρη με άρωμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Για τη Ζύμη Πατ α Σου (Choux)
- Όσο η κρέμα κρυώνει, ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα Σου.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και λίγη υγρή βανίλια.
- Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε έως ότου λιώσει το βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε μπολ.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στη ζύμη σιγά - σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αφομοιωθούν τα αυγά στη ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε κορνέ και την απλώνουμε σε μακρόστενο σχήμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα από το φούρνο
Για τα Εκλέρ
- Γεμίζουμε τα σου με την Κρέμα.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, η λιώνουμε σε μπεν μαρί Σοκολάτα κουβερτούρα λευκή και μαύρη ή καβουρδίζετε λίγα αμύγδαλα φιλέ και βάζουμε από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
