
Υλικά
- 1 κιλό κιμά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 6 φέτες ψωμί του τοστ, μουσκεμένο
- 1 αυγό
- 1 κγ κέτσαπ
- 2 κγ μουστάρδα
- 2 κγ αλάτι
- 1/2 κγ πιπέρι
- 1/2 κγ δυόσμο
- 1 κγ πάπρικα γλυκιά
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο και μαραμένο με ελαιόλαδο σε τηγάνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο
- 2 κσ ξύδι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πλάθουμε κεφτέδες με βρεγμένα χέρια.
- Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Μετά από μισή ώρα βγάζουμε και πάλι το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε τους κεφτέδες και ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.
- Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι.
- Τους συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και χόρτα του βουνού.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ