Κεφτεδάκια με Πράσο

Κεφτέδες με πράσο

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ


Υλικά

  • 1 κιλό κιμά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ, μουσκεμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κγ κέτσαπ
  • 2 κγ μουστάρδα
  • 2 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι
  • 1/2 κγ δυόσμο
  • 1 κγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο και μαραμένο με ελαιόλαδο σε τηγάνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο
  • 2 κσ ξύδι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

  • χυμός ενός λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  2. Σε ένα ταψί ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πλάθουμε κεφτέδες με βρεγμένα χέρια.
  3. Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  5. Μετά από μισή ώρα βγάζουμε και πάλι το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε τους κεφτέδες και ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.
  6. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι.
  7. Τους συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και χόρτα του βουνού.


Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget