
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
Για το Σιρόπι
Για τη Σαντιγί
Για τη γέμιση


- 5 αυγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 βανίλιες (καψουλάκια)
- 20 γρ κακάο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 30 ml ηλιέλαιο
Για το Σιρόπι
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη(200 γρ)
- 1 ποτήρι νερού νερό
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλιά κονιάκ
Για τη Σαντιγί
- 800 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Για τη γέμιση
- 400 γρ Μερέντα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 6 - 7 λεπτά να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο.
- Έχουμε περάσει από σίτα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο - λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά, κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω.
- Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο για να δούμε αν ψήθηκε, και αφού βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά και όταν πάρει βράση το αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε την κανέλα και το κονιάκ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να πήξει και να γίνει σαντιγί.
- Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει! Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη!
- Παίρνουμε δυο κουταλιές από την σαντιγί και την αναμιγνύουμε με την Μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
- Βάζουμε σε έναν δίσκο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει.
- Αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού, βάζουμε μια στρώση Μερέντας με σαντιγί, σαντιγί και ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, μερέντα με σαντιγί, σαντιγί και τελειώνουμε με παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.

