Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες της μαμάς

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ


Συνταγή της μητέρας μου!!


Υλικά

  • 1 μεγάλο τρυφερό λάχανο

Γέμιση
  • 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός - μοσχαρίσιος)
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο από το λάχανο ψιλοκομμένο
  • άνηθος
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγο γαρύφαλλο και κανέλα (μισό κουταλάκι)
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές λάδι

  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 - 3 φύλλα από το λάχανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 ποτήρια νερό

Για τη σάλτσα
  • 1 αυγό
  • μια κουταλιά κορν φλάουρ
  • χυμός 2 λεμονιών


Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε το λάχανο σε καυτό νερό και αφαιρούμε τα χοντρά μέρη.
  2. Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά.
  3. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας.
  4. Στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας βάζουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τα φύλλα από το λάχανο, αλάτι, πιπέρι  και αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια.
  5. Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν, πάνω από ώρα.

Για τη σάλτσα:
  1. Χτυπάμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με το κορν φλάουρ και το χυμό των λεμονιών.
  2. Ρίχνουμε καυτό ζουμάκι από την κατσαρόλα σιγά - σιγά ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει λίγο.

ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget