Νηστίσιμα Μπισκότα φυλλαράκια

Νηστίσιμα μπισκοτάκια

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ


Εύκολα, πεντανόστιμα και πανέμορφα μπισκότα!!
Η γεύση και η υφή τους θα σας ενθουσιάσουν!!


Υλικά:

  • 250 γραμ. μαργαρίνη της αρεσκείας σας,
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη,
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου, 
  • 2 βανίλιες, 
  • ξύσμα πορτοκαλιού, 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, 
  • 450 με 500 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα + 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. 
  3. Η ζύμη είναι αφράτη και δεν κολλάει στα χέρια. 
  4. Παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης όσο ένα μανταρίνι, πλάθουμε και δίνουμε το σχήμα φύλλου. 
  5. Με τη λαβή ενός μικρού πιρουνιού κάνουμε τις εγκοπές.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και τα βουτάμε από τη μία πλευρά.
  9. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.


ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου, Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget