
Ατομικά μιλφέιγ με τραγανά σφολιατίνια, σπιτική κρέμα και σαντιγί. Ένα εύκολο, δροσερό γλυκό ψυγείου που λατρεύουν όλοι!
Υλικά
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σαντιγί:
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση παγωμένη)
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη συναρμολόγηση:
- 1 πακέτο σφολιατίνια (περίπου 250-300 γρ.)
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα:
Για τη σαντιγί:
Συναρμολόγηση:
- Βάζουμε λίγο από το γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά για να μη μείνουν σβόλοι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις αχνίσει, προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ–αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια για να μην πιάσει πέτσα) και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγί:
- Χτυπάμε την παγωμένη φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται.
Συναρμολόγηση:
- Παίρνουμε ατομικά μπολάκια (ή ένα μεγάλο πυρέξ, αν θέλουμε μία ενιαία εκδοχή).
- Ανοίγουμε τα σφολιατίνια και στρώνουμε μία στρώση στον πάτο κάθε μπολ.
- Παίρνουμε την κρύα κρέμα, τη χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ για να αφρατέψει και τη μοιράζουμε πάνω από τα σφολιατίνια.
- Προσθέτουμε άλλη μία στρώση σφολιατίνια σαν «καπάκι».
- Απλώνουμε απαλά από πάνω τη σαντιγί με κουτάλι ή κορνέ.
- Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια για τραγανή υφή.
- Τελειώνουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για μερικές ώρες πριν τα σερβίρουμε.



Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
