ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ μέλι
1 κουτ σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε στο βούτυρο με το μέλι και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία θέση για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος).
Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα ή πραλίνα στο ένα και σκεπάζουμε με το άλλο.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία θέση για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος).
Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα ή πραλίνα στο ένα και σκεπάζουμε με το άλλο.
Για τη γέμιση
Πραλίνα (εγώ χρησιμοποίησα χωρίς ζάχαρη).
Μαρμελάδα ( χρησιμοποίησα επίσης χωρίς ζάχαρη).