
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ μέλι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
- Πραλίνα (εγώ χρησιμοποίησα χωρίς ζάχαρη).
- Μαρμελάδα ( χρησιμοποίησα επίσης χωρίς ζάχαρη).
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε στο βούτυρο με το μέλι και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία θέση για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος).
- Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα ή πραλίνα στο ένα και σκεπάζουμε με το άλλο.

