Γαλακτομπουρεκάκια

Ατομικά γαλακτομπούρεκα

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά
300 γρ βούτυρο αγελαδινό
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Υλικά και Εκτέλεση Για την Κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα, στην εστία στο χαμηλό, 1 λίτρο γάλα με 100 γρ. ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε βροχηδόν 100 γρ σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και μόλις πήξει ελαφρώς την κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε 2 αυγά, ένα κρόκο αυγού, 1 βανίλια και ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε γρήγορα.
Τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια, αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε το ταψί η πυρέξ με τα 50 γρ βούτυρο από τα 300.
Λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο.
Ανοίγουμε τα φύλλα.
Τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ανά 2 λωρίδες, βουτυρώνοντάς τες και βάζοντας στην άκρη γέμιση κρέμα, τα φτιάχνουμε ρολάκια.
Τα τοποθετούμε όλα στο ταψί ή πυρέξ.
Τα βουτυρώνουμε καλά και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε, τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν καλά.

Σιρόπι
Βράζουμε 500 ml νερό με 700 γρ ζάχαρη, μισό λεμόνι και 1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά.
Όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μόνο του.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Οπότε το σιρόπι το φτιάχνουμε πρώτο για να μπορούμε να σιροπιάσουμε καυτά τα Γαλακτομπουρεκάκια.
Δεν το ρίχνουμε όλο ρίχνουμε το μισό και το άλλο σιγά - σιγά κατα διαστήματα.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou