Τρουφάκια με πτι μπερ, κακάο και ζαχαρούχο

Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ, κακάο και ζαχαρούχο

Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ, κακάο και ζαχαρούχο και βελούδινη υφή. Τα φτιάχνουμε στο πι και φι, χωρίς μίξερ.


Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα (και 3 επιπλέον μπισκότα για πασπάλισμα, αν θέλουμε)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Λίγο κονιάκ (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με τα γούστα μας)
  • Περίπου 150 γρ. τρούφα ή ινδική καρύδα για επικάλυψη

Προαιρετικά:
  • 1 χούφτα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Κρατάμε στην άκρη λίγα (περίπου 3 μπισκότα) αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια στο τέλος.
  2. Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το ζαχαρούχο, το κακάο και λίγο κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα (και αν θέλουμε, τους ξηρούς καρπούς) και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό, μαλακό μείγμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30–40 λεπτά, μέχρι να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται εύκολα.
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος καρυδιού.
  7. Τις κυλάμε σε τρούφα ή ινδική καρύδα, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
  8. Αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγα ψιλοτριμμένα μπισκότα για έξτρα τραγανότητα.
  9. Διατηρούμε τα τρουφάκια σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.

Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ, κακάο και ζαχαρούχο

Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Σταματέλλη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!