
Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ, κακάο και ζαχαρούχο και βελούδινη υφή. Τα φτιάχνουμε στο πι και φι, χωρίς μίξερ.
Υλικά
- 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα (και 3 επιπλέον μπισκότα για πασπάλισμα, αν θέλουμε)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Λίγο κονιάκ (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με τα γούστα μας)
- Περίπου 150 γρ. τρούφα ή ινδική καρύδα για επικάλυψη
Προαιρετικά:
- 1 χούφτα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Κρατάμε στην άκρη λίγα (περίπου 3 μπισκότα) αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια στο τέλος.
- Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το ζαχαρούχο, το κακάο και λίγο κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα (και αν θέλουμε, τους ξηρούς καρπούς) και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό, μαλακό μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30–40 λεπτά, μέχρι να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται εύκολα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος καρυδιού.
- Τις κυλάμε σε τρούφα ή ινδική καρύδα, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
- Αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγα ψιλοτριμμένα μπισκότα για έξτρα τραγανότητα.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
