
Υλικά
- 5 αυγά
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) με ένα φακελάκι μπέικιν και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα
- Τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ. που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τριμμένα μπισκότα, τα ανακατεύουμε απαλά και τέλος μπήγουμε όρθια τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 55 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
