Κέικ με Βερίκοκα

Κέικ με βερίκοκα και πορτοκάλι – αφράτο, σπιτικό και απολαυστικό

ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ


Ένα μυρωδάτο, αφράτο και γεμάτο γλύκα κέικ με βερίκοκα!


Υλικά

(Το ποτήρι έχει χωρητικότητα 350 ml)
  • 5 αυγά
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρινάπ)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια


Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ελαφρώς λευκή απόχρωση.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάνω από το μείγμα και τα προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για τελευταία φορά, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές κουρκούτι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί ή φόρμα.
  6. Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα και απλώνουμε από πάνω τα μισά αποξηραμένα βερίκοκα.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα από πάνω, πιέζοντάς τα ελαφρά ώστε να ενσωματωθούν στην επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με λίγη άχνη ή όπως είναι – είναι ήδη τούμπανο, όπως είπαμε!

Κέικ με βερίκοκα και πορτοκάλι – αφράτο, σπιτικό και απολαυστικό Κέικ με βερίκοκα και πορτοκάλι – αφράτο, σπιτικό και απολαυστικό

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!