
ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Ένα μυρωδάτο, αφράτο και γεμάτο γλύκα κέικ με βερίκοκα!
Υλικά
(Το ποτήρι έχει χωρητικότητα 350 ml)
- 5 αυγά
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρινάπ)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ελαφρώς λευκή απόχρωση.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάνω από το μείγμα και τα προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για τελευταία φορά, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές κουρκούτι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί ή φόρμα.
- Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα και απλώνουμε από πάνω τα μισά αποξηραμένα βερίκοκα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα από πάνω, πιέζοντάς τα ελαφρά ώστε να ενσωματωθούν στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με λίγη άχνη ή όπως είναι – είναι ήδη τούμπανο, όπως είπαμε!