
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Κουλουράκια πανεύκολα, γρήγορα και νόστιμα με σίγουρη επιτυχία!
Μένουν φρέσκα σε καλά κλεισμένο τάπερ μέχρι και το τελευταίο!
Υλικά
(Το ποτήρι είναι 250 ml)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε βάλει ζάχαρη και κανέλα.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς με αερόθερμο, για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο.