
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Φαγητό σκέτο λουκουμάκι!
Υλικά:
- 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- νερό με ξύδι για το μούλιασμα
- 4 μπριζόλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα ντομάτα σπιτική ή τριμμένη
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κούπα νερό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Σπυριά μπαχάρι
- Φέτα και ζεστό ψωμί για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα πλένουμε, τα ζεματάμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες κι από τις δύο πλευρές.
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου να γυαλίσουν.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κούπα ντομάτα σπιτική και σβήνουμε με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (για περίπου 45 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σπυριά μπαχάρι. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 - 15 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο!
- Σερβίρουμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι.
