Μπριζόλες χοιρινές με πράσα

Μπριζόλες με πράσα

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Φαγητό σκέτο λουκουμάκι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε 1 κιλό πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα πλένουμε, τα ζεματάμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Στο μεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες κι από τις δύο πλευρές.
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο να γυαλίσουν.
Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά πελτέ και 1 κούπα ντομάτα σπιτική και σβήνουμε με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (για 3/4 περίπου).
Βάζουμε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι μαύρο και σπυριά μπαχάρι και αφήνουμε για αλλά 10 - 15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Το τρώμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι!

Μπριζόλες με πράσα

Credits: Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη