
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΪΚ
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
- 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
- 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο στο μούλτι (φλούδα και ψίχα μαζί, να γίνει πολτός)
- Λίγη κουβερτούρα λιωμένη για σχέδιο από πάνω
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (πάνω - κάτω αντιστάσεις).
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον πολτό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς, γεμίζοντας τα φορμάκια κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους.
- Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και στη συνέχεια διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα για σχέδιο από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
