
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Υλικά:
- 3 αυγά
- 100 ml καλαμποκέλαιο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- 3 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
- 650 γρ. αλεύρι
- Μισή χούφτα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα για τη ζύμη
- Μερικά αμύγδαλα για από πάνω
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Προσθέτουμε τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα στη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπισκότα χρησιμοποιώντας κορνέ ή τα χέρια μας. Αν τα κάνετε με τα χέρια, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε μερικά αμύγδαλα από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
