
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα αφράτο κέικ μπανάνα - σοκολάτα παρέα με το καφεδάκι μας !
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη (250 γρ.)
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1/2 κούπα αποξηραμένες μπανάνες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την πορτοκαλάδα με ανθρακικό και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε τις αποξηραμένες μπανάνες και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.


