Ένα αφράτο κέικ μπανάνα - σοκολάτα παρέα με το καφεδάκι μας !
Υλικά
- 5 αυγά
 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη (250 γρ.)
 - 1 κούπα καλαμποκέλαιο
 - 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
 - 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 φακελάκι baking powder
 - Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 - 1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
 - 2 ώριμες μπανάνες
 - 1/2 κούπα αποξηραμένες μπανάνες
 
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
 - Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την πορτοκαλάδα με ανθρακικό και ανακατεύουμε καλά.
 - Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμμένη σοκολάτα.
 - Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
 - Προσθέτουμε τις αποξηραμένες μπανάνες και ανακατεύουμε απαλά.
 - Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει.
 - Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
 - Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
 
  
  
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni