
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ
Πεντανόστιμα κουλουράκια που λιώνουν πραγματικά στο στόμα!
Έκανα διπλή δόση, 120 κομμάτια μου βγήκανε, και είναι έτοιμα να μοιραστούν στους αγαπημένους μου.
Η συνταγή είναι της μαμάς μου, σας την αφήνω κάτω οποίος θέλει να την δοκιμάσει.
Η συνταγή είναι της μαμάς μου, σας την αφήνω κάτω οποίος θέλει να την δοκιμάσει.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό
- 125 γρ. σπορέλαιο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. ρετσίνα
- 1 φακελάκι baking powder
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συμπληρώνουμε τη ρετσίνα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder λίγο-λίγο, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να έχουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε.
- Είναι μια πολύ όμορφη μαλακιά ζύμη που αν έχετε μηχανή του κιμά με εξάρτημα για κουλουράκια θα βγουν υπέροχα.
- Σε ένα πιάτο, βάζουμε το σουσάμι και περνάμε τα κουλουράκια από μέσα, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.