
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ
Γίνεται εξίσου νόστιμη με ό,τι φύλλο επιθυμεί ο καθένας, είτε με έτοιμο φύλλο για πίτες, είτε σφολιάτα, είτε με σπιτικό φύλλο. Εγώ την κάνω με δικό μου σπιτικό φύλλο.
Υλικά
Για το φύλλο
- 600 γρ. αλεύρι
- 1 μικρό ποτηράκι κρασιού λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Περίπου 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 3 αυγά
- 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 70 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. φέτα
- Πιπέρι
- Αλάτι (αν χρειάζεται, λόγω φέτας)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα αυγά με το σύρμα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα αυγά με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι, πιπέρι και, αν χρειάζεται, αλάτι.
- Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο, χτυπάμε ένα αυγό με λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο.
- Αν χρησιμοποιήσουμε σπιτικό φύλλο, βάζουμε μόνο λάδι, χαράζουμε την πίτα, τη βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190°C για περίπου μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).
Η τυρόπιτα θα γίνει σαν μπουγάτσα με τυρί. Πολύ νόστιμη!
