Αρχική σελίδα ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρι νερό 1 ξυλάκι κανέλας 1 κουτ γλυκού κανέλα Καρύδια και κανέλα για διακόσμηση Εκτέλεση Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη , την κανέλα, το ξυλάκια κανέλας και φτιάχνουμε το σιρόπι . Βράζουμε για 3 λεπτά. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε σιγά ,σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι ο χαλβάς μας να είναι έτοιμος. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με κανέλα και καρύδια