
ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ
Τη συνταγή γι' αυτά τα μπουγατσάκια δεν την αλλάζω με καμία!
Υλικά (για 12 μπουγατσάκια)
- 500 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- Μισό ποτήρι ζάχαρη
- Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να εμφανιστούν φουσκάλες βρασμού.
- Προσθέτουμε την κουταλιά βούτυρο στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ατομικές φόρμες για κέικ.
- Βάζουμε από μία ή δύο κουταλιές της σούπας κρέμα σε κάθε φορμάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα μπουγατσάκια.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
