
ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ
Αυτή η συνταγή για λαδερές μπάμιες υπόσχεται να είναι γεμάτη γεύση χωρίς την ανεπιθύμητη "μύξα" που συχνά συνοδεύει αυτό το πιάτο. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκες μπάμιες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες καρέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Μηλόξυδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες από τα κοτσάνια και γύρω - γύρω χωρίς να τις τραυματίσουμε.
- Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις ραντίζουμε με μηλόξυδο.
- Αφήνουμε το ταψί στον ήλιο για περίπου 1 ώρα. Αυτό βοηθάει να αποβάλουν την "μύξα".
- Κατόπιν στραγγίζουμε προσεκτικά το ξύδι, δεν ξεπλένουμε!
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες προσεκτικά, χωρίς να ανακατεύουμε.
- Αφού γυαλίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να μειώσουμε την οξύτητα των ντοματών.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν οι μπάμιες και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Συνοδεύoυμε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα!
Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget