
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Αυτά τα κουλουράκια γάλακτος είναι αφράτα και αρωματικά, ιδανικά για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας. Η παραδοσιακή αυτή συνταγή θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της παιδικής ηλικίας.
Υλικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 2 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 βανίλιες
- 1 φακελάκι αμμωνία
- Λίγο αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Σουσάμι για το περιτύλιγμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα φλιτζάνι, διαλύουμε την αμμωνία σε λίγο γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια και τα περνάμε από το σουσάμι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.