
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
Για το φύλλο (για 34άρι ταψί)- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι
- 1/4 κ.γ αλάτι
- Νερό όσο πάρει
Για το λάδωμα
- 1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι, πάπρικα, ρίγανη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση- Βράζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σε νερό να τα καλύπτει, για δέκα λεπτά
- Τα στραγγίζουμε, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα και τις τριμμένες ντομάτες
- Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και μην έχει ζουμιά
- Αφήνουμε να κρυώσει
Για το φύλλο
- Ανακατεύουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό, με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
- Το κάτω και το πάνω φύλλο από την θα είναι μεγαλύτερο.
- Βάζουμε το κάθε φύλλο, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντας το κάθε ένα μέχρι να τελειώσει η εξάδα.
- Κλείνουμε τσιμπώντας το κάτω και το πάνω φύλλο.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
- Αφήνουμε την κάθε στοίβα, να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα.
- Στρώνουμε το 1 φύλλο σε λαδωμένο ταψί, βάζουμε στην μέση την κρύα γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά να ροδίσει πάνω - κάτω.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



