
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κοφτό κ.γλ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Περίπου 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω)
- 1 αυγό (για άλειμμα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Στο υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε (θα αφρίσει). Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε ζεστά με το καφεδάκι μας!!
![]() |
📷 Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou |
Δημιουργός συνταγής: Nasia Kasapi