
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σουπιάς με την φρεσκάδα του σπανακιού, δημιουργώντας ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 500 γρ. σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κύβος λαχανικών
- Νερό, ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλουμε
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο γλυκό πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών και το νερό.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Δημιουργός συνταγής: Nasia Kasapi
