Ομελέτα φούρνου

Κομμάτι ομελέτας φούρνου σε λευκό πιάτο με μαύρες γραμμές

Μια πλούσια και γευστική ομελέτα φούρνου με διάφορα τυριά, μπέικον, λουκάνικο και λαχανικά!


Υλικά:

  • 8 αυγά 
  • 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 
  • 4 φέτες μπέικον 
  • 1 λουκάνικο Φραγκφούρτης 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • Διάφορα τυριά (μοτσαρέλα, κασέρι, γραβιέρα, φέτα, γκούντα), περίπου 2 φλυτζάνες συνολικά 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις κομμένες ροδέλες πατάτας. 
  3. Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά. 
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον και το λουκάνικο χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν. 
  5. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε (εκτός από τη φέτα). 
  6. Σε μια κούπα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι. 
  7. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω στις πατάτες το μπέικον, το λουκάνικο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη θρυμματισμένη φέτα. 
  8. Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και στη συνέχεια το μείγμα αυγών. 
  9. Προσθέτουμε λίγα επιπλέον τυριά στην επιφάνεια. 
  10. Ψήνουμε στους 200°C για 35 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αν αγαπάτε τις εύκολες, χορταστικές συνταγές, αξίζει να δοκιμάσετε και την ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο – θα σας λύσει τα χέρια!
Ομελέτα φούρνου σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος
Δημιουργός συνταγής: Nasia Kasapi