Ρυζόγαλο με Γεύση Πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με Γεύση Πορτοκαλιού

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Ένα δροσιστικό και αρωματικό επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε εποχή. Ο συνδυασμός του ρυζιού με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού προσδίδει μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.


Υλικά: 

  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 1,5 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ανθός αραβοσίτου κρέμα πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 5 κούπες γάλα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη (ή ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • Κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε για διακόσμηση (π.χ. ξηροί καρποί, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα)


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φουσκώσει και να απορροφηθεί το νερό.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τον ανθό αραβοσίτου καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και να πάρει την υφή του ρυζόγαλου.
  4. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Διακοσμούμε με κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε, όπως ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.
  6. Απολαμβάνουμε το ρυζόγαλο με γεύση πορτοκάλι δροσερό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρυζόγαλο με Γεύση ΠορτοκαλιούΡυζόγαλο με Γεύση Πορτοκαλιού

Δημιουργός συνταγής: Nasia Kasapi 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget