
Μια απλή, γρήγορη και γεμάτη αρώματα, συνταγή για σολομό με κρέμα γάλακτος που θα απογειώσει τη γεύση του ψαριού και θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής (όχι ζαχαροπλαστικής)
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Αραδιάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα πυρέξ, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται.
- Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω από τα φιλέτα σολομού, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε τον σολομό ζεστό, συνοδεύοντάς τον με λαχανικά ή ρύζι.
Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou