
Με αφράτα ψωμάκια μπριός, ζουμερά μπιφτέκια και όλα τα κλασικά συνοδευτικά, θα δημιουργήσουμε το απόλυτο burger που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά των εστιατορίων.


Υλικά
- Ψωμάκια μπριός
- Μοσχαρίσιος κιμάς
- Φέτες τυρί τσένταρ
- Πίκλες
- Μπέικον
- Μαρούλι
- Ντομάτα
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο λάδι (για το τηγάνι)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις κάψει καλά, ψεκάζουμε με ένα μικρό "τσακ" λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς.
- Παίρνουμε μια μπαλίτσα από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά και την τοποθετούμε στο τηγάνι.
- Καλύπτουμε την μπαλίτσα με λαδόκολλα και πιέζουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά, ώστε να απλώσει και να γίνει ένα πολύ λεπτό μπιφτέκι.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και προσθέτουμε αμέσως αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε το μπιφτέκι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ αμέσως πάνω στο μπιφτέκι ώστε να λιώσει.
- Εν τω μεταξύ, "καψαλίζουμε" ελαφρώς τα ψωμάκια μπριός στο τηγάνι, για να πάρουν χρώμα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανά.
- Απλώνουμε κέτσαπ και μουστάρδα στο κάτω ψωμάκι και προσθέτουμε πίκλες, μια φέτα ντομάτα και μερικά φύλλα μαρουλιού.
- Τοποθετούμε το ζουμερό μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ πάνω στα λαχανικά.
- Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το προσθέτουμε πάνω από το μπιφτέκι.
- Σκεπάζουμε το burger με το πάνω ψωμάκι και σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις
- Μπορούμε να φτιάξουμε το burger είτε με ένα μόνο μπιφτέκι είτε με διπλό, αν θέλουμε έξτρα απόλαυση.


Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο