Στριφτές Τυρόπιτες με τραγανό φύλλο

Στριφτές Πιτούλες με Τυρί και τραγανό φύλλο

ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ


Αυτές οι στριφτές πιτούλες με τυρί και τραγανό φύλλο είναι σκέτη απόλαυση!!!

Υλικά 

Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Χλιαρό νερό (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη)

Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • Λάδι για άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. 
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο.
  6. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την θρυμματισμένη φέτα ανακατεμένη με λίγο πιπέρι πάνω στο κάθε φύλλο.
  7. Ρολάρουμε το φύλλο και στρίβουμε σαν σαλιγκάρι.
  8. Τοποθετούμε τις στριφτές πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  9. Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρουμε.

Στριφτές Πιτούλες με Τυρί και τραγανό φύλλοΣτριφτές Πιτούλες με Τυρί και τραγανό φύλλο

Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget