ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ
Αυτές οι στριφτές πιτούλες με τυρί και τραγανό φύλλο είναι σκέτη απόλαυση!!!
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. αλάτι
- Χλιαρό νερό (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη)
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Πιπέρι (κατά προτίμηση)
- Λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την θρυμματισμένη φέτα ανακατεμένη με λίγο πιπέρι πάνω στο κάθε φύλλο.
- Ρολάρουμε το φύλλο και στρίβουμε σαν σαλιγκάρι.
- Τοποθετούμε τις στριφτές πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News!