
Μια πεντανόστιμη σαλάτα, με όλα τα προβιοτικά της!

Εύκολη και οικονομική, υπέροχη συνοδεία των χειμερινών και όχι μόνο εδεσμάτων!
Εάν δεν ανοιχτεί το βάζο διατηρείται τουλάχιστον 2 μήνες στο ψυγείο, γίνεται και καλύτερο μη σας πω! Όταν ανοιχτεί καταναλώνεται εντός της εβδομάδας!
Εάν δεν ανοιχτεί το βάζο διατηρείται τουλάχιστον 2 μήνες στο ψυγείο, γίνεται και καλύτερο μη σας πω! Όταν ανοιχτεί καταναλώνεται εντός της εβδομάδας!
Υλικά
- 1 λάχανο ψιλοκομμένο (2,5 - 3 κιλά)
- 4 - 5 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
- 4 - 5 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε καρεδάκια
- 1 μικρή ρίζα σέλινο, ψιλοκομμένη
- 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
- ξύδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να κατεβάζει το μείγμα τα υγρά του. Το έκανα σε 2 δόσεις για να χωρέσει στη λεκάνη.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τη σαλάτα σε βάζα πλαστικά ή γυάλινα πιέζοντας πολύ καλά ώστε να είναι πολύ στριμωγμένη μέσα στο βάζο. Θα βγάλει και άλλα υγρά με την πίεση.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο και σε 3 μέρες είναι έτοιμη!
- Προσθέτουμε στο πιάτο της σαλάτας που θα σερβίρουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι όσο μας αρέσει και για τσαχπινιά λίγη ριγανίτσα!

Δημιουργός συνταγής: Despina Kotsi