Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και καρότα

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ


Ένα κλασικό, ζουμερό πιάτο με αρωματική σάλτσα λεμονιού και πλούσια γεύση.


Υλικά 

  • 1 πακέτο κοπανάκια κοτόπουλου 
  • 6 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες 
  • 3 καρότα, σε ροδέλες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Πάπρικα, κουρκουμάς, μείγμα για κοτόπουλο 
  • 2 ποτήρια νερό 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση 

  1. Πλύνετε και στεγνώστε τα κοπανάκια. 
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, στεγνώστε τις και τηγανίστε τις ελαφρά σε ηλιέλαιο. Αφαιρέστε σε πιατέλα. 
  3. Στο ίδιο ηλιέλαιο, ροδίστε τα κοπανάκια (προσοχή, πιτσιλάει). 
  4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. 
  5. Σβήστε με το λευκό κρασί και ανακατέψτε. 
  6. Προσθέστε τα καρότα, το σκόρδο, τις πατάτες και τα φύλλα δάφνης. 
  7. Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, μείγμα για κοτόπουλο). 
  8. Ρίξτε τα 2 ποτήρια νερό και κουνήστε την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα υλικά. 
  9. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. 
  10. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη με ένα σύρμα. 
  11. Περιχύστε το φαγητό με τη σάλτσα λεμονιού. 
  12. Κουνήστε την κατσαρόλα ώστε να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά. 
  13. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε. 


Δημιουργός συνταγής: Sofia Valinou 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!