
ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Ένα κλασικό, ζουμερό πιάτο με αρωματική σάλτσα λεμονιού και πλούσια γεύση.
Υλικά
- 1 πακέτο κοπανάκια κοτόπουλου
- 6 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 3 καρότα, σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα, κουρκουμάς, μείγμα για κοτόπουλο
- 2 ποτήρια νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλύνετε και στεγνώστε τα κοπανάκια.
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, στεγνώστε τις και τηγανίστε τις ελαφρά σε ηλιέλαιο. Αφαιρέστε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ηλιέλαιο, ροδίστε τα κοπανάκια (προσοχή, πιτσιλάει).
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα καρότα, το σκόρδο, τις πατάτες και τα φύλλα δάφνης.
- Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, μείγμα για κοτόπουλο).
- Ρίξτε τα 2 ποτήρια νερό και κουνήστε την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη με ένα σύρμα.
- Περιχύστε το φαγητό με τη σάλτσα λεμονιού.
- Κουνήστε την κατσαρόλα ώστε να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Δημιουργός συνταγής: Sofia Valinou