
Ένα εξαιρετικό παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή γεύση των θράψαλων με τη φρεσκάδα του σπανακιού και των άγριων χόρτων. Απολαύστε το με φάβα, αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση του.
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα (κομμένα σε κομμάτια)
- 500 γρ. σπανάκι (χοντροκομμένο)
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι σέσκουλα (χοντροκομμένα)
- 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χυμό ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. φάβα
- 1 ματσάκι άνηθο (για το λάδι άνηθου)
- 2-3 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα θράψαλα σε κατσαρόλα χωρίς λάδι και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τα σέσκουλα, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο και το μάραθο (όλα χοντροκομμένα).
- Ανακατεύουμε απαλά να μαραθούν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ετοιμάζουμε το λάδι άνηθου χτυπώντας σε μπλέντερ ελαιόλαδο με άνηθο και σερβίρουμε τη φάβα με κάπαρη από πάνω.
- Συνδυάζουμε το φαγητό με τη φάβα και απολαμβάνουμε ζεστό.
