
Μια ζεστή και αρωματική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες, που συνδυάζει το τρυφερό χοιρινό με την πλούσια γεύση του λάχανου και των μπαχαρικών.
Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο
- 1 κιλό χοιρινό (σε κομμάτια)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 200 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το λάχανο στην κατσαρόλα, το χοιρινό, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ψηθεί καλά το κρέας.