
Υλικά
- 100 γρ. γάλα
- 250 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ, λιωμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Για την επικάλυψη:
- 1 αυγό (για άλειμμα)
- Τριμμένο τυρί (ό,τι θέλουμε)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάμε (π.χ. μπαστουνάκια, πλεξούδες) και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε ζεστά με τον καφέ ή το τσάι μας.
Δημιουργός συνταγής: Despoina Piperopoulou