Σπιτική πίτσα με λεπτή και αφράτη ζύμη

Πίτσα με λεπτό και αφράτο ζυμάρι, μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα
Μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα

Υλικά (για 2 μεγάλες πίτσες)

  • 500 γρ. αλεύρι απλό
  • 110 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι μπέικιν
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ενσωματώνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Αφήνουμε για 15 λεπτά το ζυμάρι στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μεγάλα ταψιά για πίτσα και απλώνουμε με έναν πλάστη.
  5. Βάζουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
  6. Ψήνουμε στους 200°C σε αέρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση.

Πίτσα με λεπτό και αφράτο ζυμάρι, μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγοραΠίτσα με λεπτό και αφράτο ζυμάρι, μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγοραΔημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou