
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1/2 κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 400 γρ μεσαίες γαρίδες
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακί
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 200 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι ζωμό από τις γαρίδες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα.
- Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό τους.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
- Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως, και σερβίρουμε αμέσως.
- Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη για επιπλέον άρωμα.
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA
