Γαριδομακαρονάδα

Αρωματική γαριδομακαρονάδα με τσίπουρο και ντοματίνια

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Μια εντυπωσιακή συνταγή με φρέσκες γαρίδες και σάλτσα ντομάτας, σβησμένη με αρωματικό τσίπουρο ή ρακί. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θυμίζει θάλασσα και καλοκαίρι.


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/2 κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες 
  • 1 πακέτο μακαρόνια 
  • 400 γρ μεσαίες γαρίδες 
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακί 
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 
  • 200 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 1 ποτήρι ζωμό από τις γαρίδες 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. 
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα. 
  3. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό τους. 
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. 
  5. Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τα ντοματίνια. 
  6. Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  8. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως, και σερβίρουμε αμέσως. 
  9. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη για επιπλέον άρωμα. 

Αρωματική γαριδομακαρονάδα με τσίπουρο και ντοματίνια

Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget