
Ένα απόλυτα κλασικό και λαχταριστό πιάτο, με ζουμερές μπριζόλες και πατάτες που λιώνουν στο στόμα, αρωματισμένες με λεμόνι, μουστάρδα και μυρωδικά. Ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, λίγο πιο χοντρές από αυτές του τηγανιού.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις μπριζόλες από πάνω.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες και οι μπριζόλες με τα αρωματικά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί και τοποθετούμε τις μπριζόλες από πάνω.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στραγγίζουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (πάνω-κάτω αέρα) για 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και οι μπριζόλες. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε τις μπριζόλες, καθώς ψήνονται ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα της επιλογής σας.
Παρατηρήσεις:
- Εάν θέλετε πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χυμό λεμονιού πριν το ψήσιμο.
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA